Molntjänster

 

 

Itmoln, molntjänster och hostade applikationer:

 

Itmoln, Cloud Computing eller Molntjänster är möjligheten att hantera program, datalagring, kapacitet och processorkraft på en extern resurs.
Det är i främsta ledet ett sätt för användare/kunder att slippa investera i egen it-utrustning för dyra lösningar och istället hyra in sig på företag specialiserade på just det specifika området.

 

Nedan kan du se de molntjänster som A. Sjöman konsult erbjuder för närvarande:

Virtual Private Cloud

Cloudmore VPC

Cloudmore lanserar en ny teknik som gör det möjligt att bygga broar från eran existerande IT-miljö till ett externt virtualiserat moln och därmed sänka kostnader för drift och underhåll av era applikationer. VPC tjänsten kan användas för att koppla ihop applikationer och nätverk utan att förlora möjligheten att hantera miljöer centralt. Med detta kan vi säga att externa virtuella maskiner kan äntligen användas som en del av IT produktion och inte bara som webbaserade applikationsservrar.

 

Exchange

Microsoft Exchange server 2007

Microsoft Exchange ökar företagens produktivitet genom avancerade tekniska lösningar såsom uppdaterad/synkroniserad e-post, filer, kalendrar och kontakter. Därtill mobil tillgänglighet, avancerad webmail och delade kalendrar som möjliggör för kollegor att schemalägga eller omboka möten, boka mötesrum och planera projekt. Gemensamma uppgiftslistor kan skapas och ansvar fördelas och spridas bland medarbetarna. Gemensamma kontakter säkerställer att kunders kontaktuppgifter är tillgängliga för alla samt att de aldrig förloras.

 

SP Services

Microsoft Windows Sharepoint services

 

Microsoft Windows SharePoint Services 3.0 gör organisationer, grupper och affärsenheter mer effektiva genom att sammanlänka människor och information. Du behöver inte vara expert på konstruktion av webbsidor för att kunna börja använda Windows SharePoint Services.

 

F-Secure

F-Secure

  • F-Secure Protection Service for Business (PSB) Advanced är en komplett säkerhetslösning för små och medelstora företag som tillhandahåller ett kraftfullt skydd utan fördröjning för bärbara datorer, stationära datorer, filservrar och Microsoft Exchange-servrar. Automatiska säkerhetsuppdateringar och programuppgraderingar innebär ett ständigt aktuellt skydd med ett minimalt behov av användaråtgärder och IT-resurser. F-Secure sköter driften av administrationsinfrastrukturen.

 

MX Sweep

MX Sweep email security

Kombinerar effektiva anti-spam, anti-virus och anti-phishing skydd. Content control: Skyddar mot externa hot, missbruk och ovarsam hantering av känslig information i syfte att skapa en säker arbetsmiljö.
Recovery and continuity: Samlar all e-post i ett krypterat arkiv med enkel och omedelbar åtkomst – även om servern är nere. Tillsammans hjälper dessa tre tjänster slutkunden skapa en väl fungerande IT-infrastruktur som höjer effektiviteten och produktiviteten för alla användare.

 

Connected PC Backup

Connected PC backup

Iron Mountain Connected® Backup för PC och laptops eliminerar risken för dataförluster oavsett om du arbetar på kontoret, mobilt eller i hemmet. Den helautomatiserade backupen görs i bakgrunden vilket säkerställer att användaren kan arbeta på som vanligt. När backupen är genomförd får användaren ett kvitto på att den genomförts korrekt.

 

LiveVault

LiveVault server backup

Äntligen en storföretagsbackuptjänst som passar mindre företag. Iron Mountain LiveVault arbetar med snapshot teknologi istället för filreplikering och kan därför säkerhetskopiera de flesta databaser. När du använder LiveVault betalar du endast för det faktiska data som du vill skydda och inte för den totala mängden lagrad data. LiveVault erbjuder snabb återställning av data tillsammans med möjlighet till ”off-site” arkivering av all verksamhetskritisk information. Detta uppnås genom att LiveVault är online baserat samt, om du väljer, använder lokala diskar (Turbo Restore Appliance). LiveVault kräver väldigt lite administration och är lätthanterlig.
LiveVault Small Business Plan tillåter företag att skydda upp till 250GB data per server. Extra utrymme kan läggas till om behovet ökar. LiveVault stödjer Windows 2000 server OS och nyare, Linux, Solaris (Sparc) servrar och en uppsjö av databaser inklusive MS SQL, Exchange, My-SQL och Oracle med flera.

 

FTP

Hosted FTP site

File Transfer Protocol eller FTP, ett av de tidigaste populära filöverföringsprotokollen för Internet. FTP är ett kommandobaserat protokoll för överföring av text och binära datafiler och kan användas som en ”filserver i molnet”, dvs ett verktyg att enkelt ge tillgång till stora mängder data utan att behöva skicka via e-post eller bränna på CD etc. Istället använder du din FTP plats och ger tillgång till den/de personer som skall ta del av den utvalda datan. Vår FTP tjänst aktiveras omgående efter mottagen order. Webbadress och inloggningsuppgifter för respektive användare skapas i kontrollpanelen och ger dig direkt möjlighet att börja använda din nya FTP plats.

 

DNS

Hosted DNS

Domain Name System eller DNS är ett system för att förenkla adressering av datorer på IP-nätverk som till exempel Internet. I korthet "översätter" DNS sifferbaserade nätadresser till/från textbaserade dito.
Vi erbjuder nu en hostad DNS-tjänst med garanterad upptid och Service Level Agreement (SLA) på minst 99,9%. Vi erbjuder helt enkelt en möjlighet att snabbt få kontroll över alla domäner. I vår DNS-lösning betalar man per aktiv domän och månad.

 

 

Har du några frågor om våra produkter eller vill veta hur en molnbaserad lösning skulle passa
just er företag. Kontakta oss gärna här »


 

 

 

   

 

 


 

.